,

FlePhO speelt Dvořák en Rossini

Op donderdag 18 april 2024 laat het FlePhO voor het eerst van zich horen in een groot symfonische bezetting! We spelen o.l.v. Hans Welle twee prachtige werken uit de romantische periode van de klassieke muziek:

  • Ouverture ‘La Gazza Ladra’ – Gioachino Rossini
  • Symfonie nr. 9 ‘Uit de nieuwe wereld’ – Antonin Dvořák
    • Adagio – Allegro molto
    • Largo
    • Scherzo (molto vivace)
    • Allegro con fuoco

Over het programma

Rossini had weinig tijd nodig om een compositie te schrijven. Zo schreef hij in een periode van twintig jaar maar liefst veertig opera’s. Het verhaal gaat zelfs dat de ouverture van ‘La Gazza Ladra’ een dag voor de première nog niet af was. Desondanks was het een groot succes.

Zo ook de negende symfonie van Dvořák. Hij schreef dit stuk in Amerika, vandaar de bijtitel ‘Uit de nieuwe wereld’. Vandaag de dag is het een van de populairste werken uit het symfonische repertoire. Het is bovendien een toepasselijke titel om ons nieuwe orkest te presenteren aan het publiek.

De kaartverkoop start op vrijdag 1 december. We houden jullie via onze website en socialmediakanalen op de hoogte!

Portretten van Antonin Dvořák en Gioachino Rossini op een groene achtergrond